دستگاه بسته بندی چای

توضیحات

توضیحات

دستگاه بسته بندی چای

 

چای یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین نوشیدنی های گرم جهان است. نه فقط در آسیا بلکه در سراسر جهان می توان چای و قهوه را دو نوشیدنی گرم بسیار معروف و پرطرفدار دانست. گیاه چای پس از برداشت می بایستی به شکلی کاملاً استاندارد، خرد، خشک و سپس بسته بندی شود. بسته بندی چای به شدت بر روی ماندگاری عطر و طعم و حتی خاصیت آن موثر است.

نمی توان یک چای مرغوب و خوش طعم را به صورت فله ای یا فرج و بدون بسته بندی مناسب عرضه کرد. زیرا ایجاد یک بسته بندی چای مرغوب می تواند در حفظ کیفیت آن به شدت موثر باشد. البته هم اکنون در بسیاری از فروشگاه ها و بازارها انواع چای را بدون بسته بندی نیز عرضه می کنند که بسیاری از آنها از مرغوبترین چای های ایران هستند اما همین موضوع به شدت بر روی کیفیت آن تاثیر منفی خواهد گذاشت بنابراین بهتر است که حتماً چای به صورت بسته بندی شده، آن هم توسط دستگاه های پیشرفته و باکیفیت انجام شود.

 

بهترین دستگاه بسته بندی چای

برای اینکه بدانیم بهترین دستگاه صنعتی و پرقدرت برای بسته بندی کردن انواع چای خشک کدامیک از دستگاه ها هستند ابتدا باید حجم تولید خود و همچنین قدرت خریداری و تهیه برگ سبز چای خود را بررسی کنیم، سپس با توجه به نیاز واقعی، اقدام به خرید یک یا چند دستگاه بسته بندی چای نماییم. اما به صورت کلی می توان دستگاه های بسته بندی کننده چای خشک را به دو دسته تقسیم کرد:

۱- دستگاه بسته بندی چای تی بگ

۲- دستگاه بسته بندی چای خشک معمولی

و اما امروزه برای تولید و بسته بندی هر میزان چای خشک، دستگاهی ساخته شده است. بهترین دستگاه ها در این زمینه در حال حاضر این مدل ها می باشند:

  • دستگاه بستـه بندی چای تی بگ
  • دستگاه بستـه بندی چای دوتوزین
  • دستگاه بستـه بندی چای چهارتوزین
  • دستگاه بستـه بندی چای شش توزین
  • دستگاه بستـه بندی چای هشت توزین
  • دستگاه بستـه بندی چای ده توزین

البته تمامی این دستگاه ها به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که می توان توسط آنها انواع بسیار متفاوتی از محصولات خشک را به راحتی و با سرعتی باورنکردنی وزن و بسته بندی کرد. هرکدام از این دستگاه ها با توجه به نوع و مدل، دارای چهار ظرف توزین یا شش ظرف توزین و… برای تقسیم بندی مناسب چای و وزن کشی دقیق هستند.  سیستم «لودسل» یا همان توزین دیجیتال بسیار دقیق و پیشرفته هم در این دستگاه ها موجود است که توسط آن می توان به سرعت و با دقت بسیار زیادی محصولات مختلف را توسط دستگاه وزن کشی و سپس بسته بندی کرد.

 

قیمت دستگاه بسته بندی چای

با توجه به اینکه دستگاه های بسیار متعددی برای بسته بندی کردن انواع چای در حال حاضر در بازار موجود است و می توان برای تولیدات محدود یا تناژ بالا دستگاه مخصوص به خود را پیدا کرد، قیمت ها بسیار متنوع و البته متغیر هستند اما می توان حدود قیمت ها را در حال حاضر در نظر داشت.

از آنجایی که چای در بسته های گوناگون و اوزان مختلف بسته بندی می شود بنابر این شکل و فرم و نوع کار برخی دستگاه ها و ابعاد و قدرت آنها نیز با هم تفاوت خواهد داشت. به صورت کلی می توان گفت تمامی دستگاه های بسته بندی از مدل های تولید تی بگ گرفته تا ۱۰ توزین آن، حدود قیمتی بین ۱۵ میلیون تا بیش از ۱۰۰ میلیون تومان خواهند داشت. بهتر است چنانچه قصد خرید دارید همان لحظه قیمت ها را استعلام نمایید. به علت نوسان بازار، قیمت ها متغیر خواهد بود.

 

لفاف بسته بندی چای

برای اینکه بتوان از چای خشک، بهترین محافظت و مراقبت برای جلوگیری از آسیب و تخریب کرد می بایستی از بهترین و استانداردترین لفاف در ایجاد لایه محافظ استفاده شود. به صورت معمول چنانچه قرار باشد چای خشک در داخل جعبه کاغذی بسته بندی شود باز هم ابتدا می بایستی داخل یک بسته بندی اولیه از سلفون یا… قرار گیرد تا از نفوذ رطوبت و انواع عوامل آلوده کننده محافظت شود سپس داخل جعبه کاغذی یا مقوایی قرار گیرد. به این شکل هم محافظت ایجاد شده هم زیبایی.

همچنین چنانچه قرار باشد بسته بندی چای با دستگاه های مختلف انجام گردد می توان از لفاف با جنس مختلف استفاده کرد. این لفاف می تواند از این مواد تهیه شده باشد:

  • فویل آلومینیوم
  • سلفون
  • پلی استر
  • ترسبافون صدفی
  • متالایز

این مواد به خوبی می توانند هم مقاومت لازم را داشته و هم در برابر بسیاری از عوامل تخریب کننده چای مانند رطوبت، تغییرات دما، گرد و غبار و سایر عوامل نابود کننده به خوبی مقاومت نماید. همچنین این چند لفاف دقیقاً با موارد بهداشتی و استانداردهای لازم منطبق بوده و هیچ نگرانی از این بابت نیست.

 

مزایای بسته بندی چای

اصلاً چرا باید چای خشک را بسته بندی شده تحویل مشتری داد؟ آیا نمی توان این محصول خوش عطر و طعم را به همان شکل پس از فرآوری و خشک شدن در کارخانه بدون بسته بندی دست مشتری رساند؟

واقعیت این است که می توان چای را به همان شکل هم به بازار عرضه کرد، دقیقاً مانند بسیاری از فروشگاه ها که چای را بدون بسته بندی خاصی عرضه می کنند اما در این مورد ذکر چند نکته مهم، بسیار ضروری ست:

۱- بسته بندی می تواند عطر بسیار دلنشین چای و اصالت آن را حفظ نماید.

۲- حفظ طعم واقعی چای در گرو ایجاد یک بسته بندی اصولی و درست است.

۳- برخی از حشرات تمایل به زندگی در برگ های چای دارند، برای مراقبت بهتر است حتماً بسته بندی چای ایجاد گردد.

۴- برای دوری از هر گونه غبار صنعتی و گرد و خاک باید چای خشک را بسته بندی شده عرضه کرد.

۵- برای دوری از انواع میکروب و آلودگی های ویروسی و باکتریایی که منشا انسانی دارند نیز بایستی حتماً بسته بندی چای به بهترین شکل ممکن انجام شود.

به صورت کلی، این پنج عامل از مهمترین عواملی ست که بسته بندی چای را مهم و ضروری می نماید.

 

بسته بندی چای و فروش بیشتر

اما آخرین عاملی که می تواند از مزیت های بسیار مهم بسته بندی انواع چای خشک باشد «فروش بسیار بیشتر» است. هر کالا و محصولی معمولاً با انجام بسته بندی، از فروش بیشتری برخوردار خواهد شد مگر در مواردی خاص و محصولاتی معدود. چای خشک نیز یکی از آن کالاهایی ست که می توان با ایجاد بهترین و زیباترین بسته بندی، نسبت به جذب مشتری و فروش بیشتر آن، تا حد زیادی مطمئن بود.

امروزه تعداد فراوانی از تولیدکنندگان کوچک و بزرگ چای در کشور فعالیت می کنند که هر کدام می توانند با توجه به برنامه ریزی های خود هم چای کیسه ای و هم چای معمولی در بسته بندی های متعدد تولید نمایند. این بسته بندی ها در ابعاد و ظاهری بسیار متفاوت عرضه می شوند تا بتوان توجه خریدار را جلب و از فروش خوبی برخوردار شد.

به صورت کلی « بسته بندی چای» یکی از مهم ترین و لازم ترین مراحل تولید انواع چای خشک با هر عطر و بویی ست. بسته بندی، برگ برنده این صنعت جذاب است.

 

ماشین سازی

نویسنده: طیب عالی